Matrícules

Tot i que la injusta pujada de taxes vingui donada des de fora del govern de la universitat, és mentida que des del rectorat no es puguin prendre mesures per reduïr l’impacte de l’augment de preus en les estudiants. De fet és una obligació del Consell Social evitar que cap persona queda exclosa dels estudis a la UPF per motius econòmics. El nou rector Jaume Casals ha criticat públicament la pujada de taxes i ha afirmat creure que la Universitat ha de ser gratuïta. L’instem, doncs, a que faci servir les eines que té a l’abast per revertir aquestes mesures antisocials.

Basant-nos en els següents articles dels Estatuts de la Universitat Pompeu Fabra i en el dret universal a la educació realitzem les demandes que figuren al peu de la pàgina.

Article 84. Drets dels estudiants. f)

«Tenir igualtat d’oportunitats i no ser discriminats per raons de sexe, raça, religió, discapacitat o qualsevol altra circumstància personal o social en l’accés a la Universitat, l’ingrés en els centres, la permanència en la Universitat i l’exercici del drets acadèmics»

Article 87. Beques i ajuts:

«El  Consell Social, a fi de garantir que cap persona no quedi exclosa de la  Universitat Pompeu Fabra per raons econòmiques, acordarà una política  pròpia de la Universitat per tal de concedir beques, ajuts i crèdits per  a l’estudi, la recerca i la transferència de coneixement i de  tecnologia, i les corresponents exempcions de preus de la seva  competència, d’acord amb els principis de publicitat, concurrència i  objectivitat.»

Acord del Consell de Govern de 26 de gener del 2011. Disposició addicional primera:

«Correspon al vicerector competent en temes econòmics fixar els criteris d’aplicació dels supòsits de gratuïtat o reducció de l’abonament de la matrícula establerts pel decret pel qual es fixen els preus per la prestació de serveis acadèmics universitaris o d’aquells altres, dins de la seva competència i de l’àmbit de la gestió econòmica de la matrícula, que no estiguin previstos per aquesta normativa.»

Demandem, doncs, les següents mesures de mínims a la Universitat Pompeu Fabra contra la pujada de taxes:

  1. Fraccionament de la matrícula en 4 terminis i sense interessos.
  2. Creació d’un fons de beques propi, obligació estatutària del Consell Social.
  3. No expulsió ni pèrdua de drets de les estudiants per motius econòmics.
  4. Compromís de buscar fórmules per revertir la pujada de taxes pel conjunt de les estudiants de manera directa o amb un programa general de beques.

2 comentarios en “Matrícules

  1. Pingback: Recuperem el nostre present. Guanyem el nostre futur | Recuperem el nostre Present

  2. Pingback: Recuperem el nostre present. Guanyem el nostre futur | upf ap9

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s